ادامه مطلب...

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به خالی ماندن ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی پزشکی گفت: با مشکلی به نام مهاجرت شغلی پزشکان از رشته‌های تخصصی به انجام کارهای زیبایی مواجه شده‌ایم.

مدتی است که کمبود پزشک در برخی رشته‌های تخصصی کشور نگرانی بسیاری از کارشناسان را برانگیخته اما اخیراً زنگ خطر کمبود شدید پزشک بیش از پیش به گوش می‌رسد و زنگ خطر خالی شدن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از برخی متخصصان نیز نواخته شده است؛ چندی پیش رئیس انجمن بیهوشی قلب ایران گفته که "در حدود سه سال گذشته اقبالی به رشته بیهوشی نبوده و بیش از 70درصد ظرفیت رشته بیهوشی در دوره دستیاری خالی مانده است و امروز شاهد هستیم که بسیاری از دانشگاه‌های سطح 2 و 3 کشور اصلا دستیار (دانشجوی مقطع تخصص) بیهوشی ندارند یعنی تعداد ورودی‌های آن‌ها صفر است."

نگاهی به آخرین جدول تکمیل ظرفیت آزمون پذیرش رشته‌های تخصصی پزشکی، این صحبت‌ها را تأیید می‌کند و نشان از خالی ماندن بسیاری از صندلی‌های رشته‌های تخصصی حتی در دانشگاه‌های برتر کشور دارد؛ برای مثال در مرحله تکمیل ظرفیت، در رشته بیهوشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 15 صندلی خالی مانده بود؛ رشته طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی ایران 30 صندلی و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 35 صندلی خالی داشت؛ تخصص اطفال دانشگاه شهید بهشتی نیز با 29 صندلی خالی روبرو بوده است.

در همین راستا محمد رئیس‌زاده؛ رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به خالی ماندن ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی پزشکی اظهار کرد: شرایط دستیاری باید برای پزشکان عمومی جذابیت داشته باشد. مشکل اصلی این است که دوره رزیدنتی به عنوان دانشجویی حساب می‌شود و اولین مطالبه این است که این دوره دستیاری به عنوان شغل و کار حساب شود تا حقوق براساس ساعات کار مشخص به آن‌ها پرداخت شود.

وی افزود: در حال حاضر رزیدنت‌ها صبح تا شب در حال تلاش و کار کردن هستند اما حقوق ناچیز دانشجویی به میزان 8 تا 10 میلیون تومان دریافت می‌کنند.

رئیس‌زاده ادامه داد: به دلیل شرایط نامطلوب درآمدی در رشته‌های تخصصی بیهوشی، طب اورژانس، جراحی و اطفال، پزشکان تمایلی به تحصیل در این رشته‌ها ندارند.

وی گفت: با وضعیت موجود، حتی اگر ظرفیت رشته‌های تخصصی پزشکی را 10 برابر نیز افزایش دهیم باز هم صندلی برخی رشته‌ها خالی می‌ماند زیرا این رشته‌های تخصصی جذابیتی برای پزشکان ندارد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حوزه زیبایی دچار نوعی رهاشدگی است و ظابطه‌مند نیست و به حال خود رها شده در حالی که برای حوزه‌هایی که تولید سلامت می‌کنند حد و مرز مشخص و تعرفه‌ها پایین تعیین می‌شود و بنابراین با مشکلی به نام مهاجرت شغلی پزشکان از رشته‌های تخصصی به انجام کارهای زیبایی مواجه شده‌ایم.

وی یادآور شد: در شرایطی که پزشکان شاهد این مسئله هستند که برای تحصیل در این رشته‌های تخصصی مجبور هستند به مدت چهار تا پنج سال در دوره دستیاری با حقوق 8 میلیون تومانی فعالیت کنند و پس از متخصص شدن نیز تعرفه پایینی خواهند داشت؛ به جای ورود به رشته‌های تخصصی ذکرشده، وارد حوزه زیبایی می‌شوند زیرا درآمد زیادی دارد. حوزه زیبایی به دلیل رها شدن و ضابطه مند نبودن به شدت جذاب است و حوزه‌های تخصصی دیگر به دلیل تعرفه‌های بسیار پایین، دافعه دارند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی راهکار افزایش تمایل پزشکان به تحصیل در این رشته‌های تخصصی را ترمیم تعرفه‌های پزشکان عنوان و تصریح کرد:‌ باید به سمتی برویم که شورای عالی بیمه قیمت تمام شده خدمات را محاسبه و لحاظ کند و اجازه دهد که بخش خصوصی تعرفه خود را مشخص کند.

ادامه مطلب...

وزیر بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی ضمن تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه سلامت گفت: وزارت بهداشت را از دولت قبلی با ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی و ۷۰۰ میلیون دلار تعهد تحویل گرفتیم.
 دکتر بهرام عین‌اللهی در نشست خبری با خبرنگار ما اظهار کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران، توسعه حوزه سلامت بوده است. در ایامی که دولت سیزدهم را تحویل گرفتیم روزانه 50 هزار مبتلا و 20 هزار بستری کرونایی داشتیم و روزانه بیش از 700 مرگ و میر داشتیم و همه فعالیت‌ها به دلیل همه‌گیری کرونا متوقف شده بود و در عین حال وزارت بهداشت را با 50 هزار میلیارد تومان بدهی و 700 میلیون دلار تعهد تحویل گرفتیم.

وی افزود: تا آن زمان تنها 18 میلیون دوز واکسن کرونا آن هم عمدتاً در گروه‌های پرخطر تزریق شده بود و لزوم افزایش آمار واکسیناسیون وجود داشت اما با آغاز به‌کار دولت سیزدهم، با حمایت ریاست جمهوری واکسن وارد کشور شد و 160 میلیون دوز واکسن کرونا به مردم تزریق شد.

وزیر بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تزریق 8 میلیون و 600 هزار دوز واکسن کرونا در هفته در دولت سیزدهم گفت: این سرعت بالای واکسیناسیون باعث کاهش آمار مرگ‌ومیر و برداشته شدن محدودیت‌ها شد. تا قبل از آذر 1400، حدود 122 هزار فوتی داشتیم اما پس از آغاز واکسیناسیون 22 هزار فوتی تاکنون در کشور ثبت شده است.

عین‌اللهی اضافه کرد: در ایام کرونا کادر درمان 300 شهید تقدیم کردند و هیچ بیماری پشت در بیمارستان‌ها نماند و ما در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، جزو کشورهای موفق در کنترل کرونا بودیم.

وی ادامه داد: علاوه بر واردات واکسن، 6 نوع واکسن کرونا و کیت‌های مختلف تشخیص کرونا نیز در کشور تولید شد. در موج اومیکرون با کمبود تخت‌های آی‌سی‌یوی اطفال مواجه شدیم اما توانستیم تعداد این تخت‌ها را از 550 تخت به بیش از هزار تخت برسانیم.

وزیر بهداشت با بیان این که از اقدامات مهمی که در دولت مردمی انجام شد، پوشش بیمه‌ای درمان بود که 5 دهک نخست جامعه را به صورت رایگان بیمه کردیم، خاطرنشان کرد: طرح دارویار نیز یکی از طرح‌های مهم حوزه سلامت بود ‌که سال گذشته اجرا شد و ارز نیمایی به تولید دارو اختصاص یافت و قرارگاه تدابیر ویژه دارویی شکل گرفت تا هماهنگی بین بخشی افزایش یابد و یارانه دارو به مردم اختصاص یابد‌.

وی با اشاره به تکمیل و بهره‌برداری از بیش از 2000 پروژه بهداشتی با مجموع زیربنای بیش از 108 هزار مترمربع تصریح کرد: تا پایان امسال 4 هزار و 400 پروژه عمرانی بهداشتی را تکمیل و تجهیز خواهیم کرد.

عین‌اللهی با اشاره به تشکیل قرارگاه سلامت خانواده و نظام ارجاع بیان کرد: در سال جاری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر 20 هزار نفر اجرا شد، در این طرح برای هر ایرانی با کد ملی‌اش یک پرونده سلامت تشکیل می‌شود و در این پرونده بسته‌های خدمتی پیشگیرانه مانند توصیه‌های بهداشتی، اندازه‌گیری قند و فشار خون انجام می‌شود و اگر فرد بیمار شود نیز از طریق پزشک خانواده به پزشک متخصص ارجاع و با حداقل هزینه‌ها درمان می‌شود. همچنین در جریان اجرای این طرح، خدمات بستری در سه استان کردستان بوشهر و خراسان جنوبی در قالب نظام ارجاع، به صورت رایگان ارائه می‌شود.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت گفت: پرداخت حقوق ایام مرخصی زایمان، کاهش نوبت شب‌کاری برای مادران باردار و دانشجو، راه‌اندازی خوابگاه‌های متاهلی، انجام رایگان زایمان طبیعی، استانداردسازی غربالگری جنین جهت جلوگیری از سقط جنین سالم و ... از جمله اقدامات وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت بوده است. همچنین مراکز سطح دو درمان ناباروری برای نخستین بار در کشور در دولت مردمی راه‌اندازی شد به طوری که از شهریور 1400 تا خرداد 1402 تعداد 67 مرکز سطح دو درمان ناباروری را در کشور راه‌اندازی کردیم.

وزیر بهداشت با اذعان نسبت به نابرابر‌ی‌های موجود در تعداد مراکز درمانی در تهران، اظهار کرد: حدود 30 سال است که یک بیمارستان در شهریار در دست احداث است و ان‌شاءالله تا مهرماه افتتاح می‌شود. همچنین در ورامین نیز تکمیل بیمارستان نیمه کاره را دنبال می‌کنیم. تعداد پروژه‌های بیمارستانی جدید تجهیز شده از سال 98 تاکنون از 52 به 106 پروژه افزایش یافته و دو کلان‌بیمارستان‌ حضرت مهدی (عج) و غدیر در دولت سیزدهم افتتاح شدند.

وی از وجود 1400 پروژه در دست تکمیل و افتتاح در حوزه بهداشتی و درمانی خبر داد و گفت: بودجه مورد نیاز برای تکمیل این پروژه‌ها، حدود 150 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

وی کاشت رایگان و به صفر رسیدن صف کاشت حلزون شنوایی را از دیگر اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم عنوان و خاطرنشان کرد: در صورتی که کودکی به کم‌شنوایی عمیق دچار باشد و تا چهار سالگی برای او کاشت حلزون شنوایی انجام شود امکان بازگشت شنوایی برای او وجود دارد؛ کاشت رایگان حلزون شنوایی برای کودکان ناشنوا برای نخستین بار در دولت سیزدهم صورت گرفت و صف انتظار برای کاشت حلزون شنوایی برای کودکان، به صفر رسید‌.

عین‌اللهی با بیان این که در راستای حمایت از بیماران صعب‌العلاج در سال گذشته صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج رونمایی شد، بیان کرد: در سال گذشته اعتبار 5 هزار میلیاردی به این صندوق تخصیص یافت و در سال جاری نیز بودجه 7 هزار میلیارد تومانی به آن اختصاص یافته تا هزینه‌‌های کمرشکن بیماری‌های صعب‌العلاج برای بیماران کاهش یابد.

وی با اذعان به هزینه بالای خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی عنوان کرد: در راستای کاهش هزینه‌های دندانپزشکی مردم، تعداد مراکز دولتی دندانپزشکی کشور را از 14 مرکز در شهریور 1400 به 53 مرکز در خرداد 1402 رسانده‌ایم‌.

وزیر بهداشت با اشاره به صدور مجوز گردشگری سلامت برای 240 بیمارستان کشور تصریح کرد: در این راستا امروز با وزرای امور خارجه و گردشگری جلسه‌ای داریم تا ساختارهایی که خارج از وزارت بهداشت به توسعه گردشگری سلامت کمک می‌کنند را ارتقا دهیم. به دنبال این هستیم که در کشورهایی که گردشگر سلامت ما از مبدا آن‌ها زیاد است فردی را به عنوان "رایزن سلامت" مستقر کنیم تا ورود این گردشگران را به کشور تسهیل کنند چرا که در سال گذشته 1.2 میلیون نفر گردشگر سلامت در کشور از کشورهای مختلف داشتیم و انتظار داریم این تعداد افزایش یابد.

عین‌اللهی با اشاره به این که پس از صنعت نفت، دومین راه تجارت در دنیا، دارو است، خاطرنشان کرد: صنعت دارو برای کشورها بسیار سودآور است و هرچه تعداد کارخانه‌های داروسازی را افزایش دهیم می‌توانیم باعث افزایش صادرات نیز شویم. اخیراً در نشستی با استانداران به همه استان‌ها اعلام کردیم که می‌توانیم به راه اندازی کارخانه‌های داروسازی کمک کنیم‌. یکی از سیاست ‌های ما در رابطه با دارو ایجاد ذخایر استراتژیک است و باید این ذخایر را افزایش  دهیم که در شرایط بحرانی دچار مشکل نشویم.

وی از تصویب پرداخت 1.5 میلیارد دلار ارز ترجیحی به صنعت دارویی و تجهیزات خبر داد و یادآور شد: همچنین 12 هزار میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه به حوزه دارو اختصاص یافت و بانک مرکزی نیز 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واردات دارو و مواد اولیه برای شرکت‌های دارویی در نظر گرفته است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر خدمات درمانی ارائه شده به اتباع افغانستانی نیز تصریح کرد: کمیساریاری عالی پناهندگان به ازای هر پناهنده افغانستانی تنها 10 دلار هزینه به ما پرداخت می‌کند در حالی که ما حداقل 500 دلار برای هر بیمار مهاجر هزینه می‌کنیم. در مناطق مرزی به‌ویژه سیستان و بلوچستان غربالگری بیماری‌های مختلف را برای اتباع انجام می‌دهیم و بسیاری از خدمات بهداشتی و درمانی را به اتباع خارجی ارائه می‌کنیم اما هنوز متولی خاصی برای این حوزه وجود ندارد و ما این اقدامات را برای ارائه کمک به اتباع افغانستانی انجام می‌دهیم.

وزیر بهداشت درباره تدابیر امسال وزارت بهداشت برای ایام اربعین نیز بیان کرد: مهم‌ترین مسئله در ایام اربعین مقابله با گرمازدگی است که در این راستا نیاز است تونل‌های سرما را مستقر کنیم. درخصوص افزایش تامین نیروی انسانی برای ارائه خدمات درمانی نیز با کشور عراق مذاکراتی داشته‌ایم و همچنین با حضور داوطلبانه کادر سلامت ایران در عراق برای ارائه خدمت درمانی به زائران، موافقت خواهیم کرد. سال گذشته بیش از 1300 نفر از نیروهای کادر درمان در راهپیمایی اربعین شرکت داشتند.

ادامه مطلب...

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ۳۲ درصد موارد ابتلا در سال‌های اخیر، به بانوان مربوط بوده است، گفت: ارائه خدمات به مبتلایان ایدز، خانواده آنها و افرادی که رفتار پرخطر دارند و تحت مراقبت ما هستند، رایگان است.
محمدمهدی گویا در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی ایدز در استودیو سلامت وزارت بهداشت و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، درخصوص روز جهانی ایدز گفت: اول دسامبر برابر با 10 آذر 1400، به عنوان روز جهانی ایدز نام‌گذاری شده است؛ ما در شرایطی روز جهانی ایدز را برگزار می‌‌کنیم که بیش از دو سال است که سراسر جهان درگیر اپیدمی جهانی کرونا است. کووید 19 آثار زیانبار و مخربی روی همه برنامه‌‌های کنترلی بیماری‌ها در سراسر جهان از خود برجای گذاشته است. در شرایطی به سر می‌بریم که بسیاری از برنامه‌‌های کنترلی بیماری‌ها به دلیل اهمیت برنامه کنترل کرونا دچار آسیب شده و بسیاری از کسانی که درگیر کنترل بیماری ایدز در دنیا بودند مجبور شدند، خواسته یا ناخواسته به کار کنترل عفونت کرونا بپردازند و همین امر سبب شده در کنار سایر عوامل، شناسایی بیماران مبتلا به ایدز و مراقبت و درمان این بیماران دستخوش آسیب جدی شود که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبود.

گویا افزود: سال قبل برای کنترل ایدز در دنیا و همچنین کشور ما سال خوبی نبود اما توانستیم ظرف سال جاری بسیاری از خلاهایی که سال گذشته در رابطه با کنترل HIV داشتیم را جبران کنیم و دستاوردهای نسبتا خوبی در این عرصه به دست آوریم.

وی تاکید کرد: بعد از شروع پاندمی کرونا، شناسایی مبتلایان به HIV کاهش یافت و مراقبت و درمان هم به دلیل عدم مراجعه افراد مبتلا که به دلیل سیاست‌های کنترل کرونا داشتیم و اجازه نمی‌داد ارتباط بین افراد مبتلا با مراکز بهداشتی درمان منظم باشد، سبب شد موارد کمتری از این بیماری شناسایی شود و تحت مراقبت و درمان قرار گیرد. اکنون دیگر وقت جبران این خلاها رسیده است. از سال قبل به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم تا ارتباطات لازم با بیماران را برقرار کنیم و برنامه‌های آموزش و اطلاع‌رسانی خود را شدت بخشیم تا حتی یک لحظه وقفه در شناسایی مبتلایان اتفاق نیفتد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در ادامه تصریح کرد: در این راستا تلاش کردیم به اندازه کافی ذخیره‌ دارویی و تشخیصی در کشور فراهم شود که از این نظر با مشکل مواجه نباشیم. همچنین تلاش کردیم افراد تحت درمان به طور مرتب بتوانند آزمایشات لازم را بدهند تا آنها اطمینان داشته باشند که وضعیت سلامتشان به چه صورت است و چه کارهایی باید انجام دهند، اما هنوز به آنچه‌ می‌خواهیم، دست پیدا نکردیم، زیرا درست است که تمام شاخص‌های این برنامه کنترلی را نسبت به سال 1399 ارتقا داده‌ایم، اما وقتی به قبل از پاندمی کرونا نگاه می‌کنیم، با ایده‌‌آل‌‌هایی که در زمینه HIV درنظر داشتیم، فاصله داریم و به آن دست پیدا نکردیم.

وی با اشاره به تهیه برنامه پنجم استراتژیک ایدز کشور، عنوان کرد: این برنامه با مشارکت سازمان‌‌های مختلف دولتی و غیردولتی تهیه شده است و در حال طی کردن مراحل پایانی تصویبش است. همه سازمان‌‌های درگیر برنامه خود و برنامه‌‌های مرتبط با سازمانشان را تهیه کردند. ما امیدواریم با حمایت‌‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد این خلاها را هم جبران کرده و هم بتوانیم دستاوردهای بیشتری داشته باشیم. البته هنوز با ایده‌آل‌هایمان در زمینه بیماریابی فاصله داریم. در برنامه کمپین مبارزه با ایدز سال جاری یک برنامه یک ماهه را تدارک دیدیم که آموزش و اطلاع‌رسانی خود در سراسر کشور را به حداکثر ممکن برسانیم و بتوانیم ظرف این مدت، افرادی را که در معرض ابتلا به ایدز قرار دارند را آگاه کنیم که چگونه از خود مراقبت کرده و برای انجام آزمایش به مراکز مراجعه کنند، یا ‌اگر مبتلا به عفونت بودند، چگونه از خدمات مراقبتی و درمانی بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: فقط ظرف یک هفته گذشته که برنامه آموزش اطلاع‌رسانی آغاز شده، تاکنون، 60 هزار مورد آزمایش در سراسر کشور برای افرادی که رفتارهای پرخطر داشتند، انجام دادیم و این موضوع یک دستاورد مهم محسوب می‌شود. امیدواریم در پایان این یک ماه، بتوانیم به حداکثر آنچه انتظار داریم، دست پیدا کنیم. اما بدیهی است که برنامه مبارزه با ایدز کشور به این کمپین محدود نخواهد شد و کماکان نیاز به آموزش و اطلاع‌رسانی در همه سطوح داریم و باید بتوانیم مردم و جوانان را نسبت به این بیماری، رفتارهای پرخطر اجتماعی و بین فردی و همچنین خطرات و عوارض ناشی از ابتلا و... آگاه کنیم. هرچند که درمان موفقی در حال حاضر در دنیا برای ایدز وجود دارد، اما درمان قطعی نیست و قبل از هر چیزی، لازم است که در زمینه تغییر رفتار، همه سازمان‌های درگیر، اعم از دولتی و غیر دولتی و رسانه‌ها، نقش‌آفرینی کنند تا نسل جوانی سالم و به دور از بیماری HIV داشته باشیم؛ جوانانی که در عرصه مبارزه با این بیماری سرآمد جهان باشند.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات به مبتلایان HIV، خانواده آنها و افرادی که رفتار پرخطر دارند و تحت مراقبت ما هستند، رایگان است، گفت: افرادی که رفتار پرخطر جنسی و اعتیاد دارند و سایر افرادی که فکر می‌کنند در معرض خطر بودند، می‌‌توانند به مراکز جامع خدمات سلامت در کل کشور مراجعه کنند و خدمات کاملا محرمانه دریافت کنند، پاسخ آزمایش فقط به خود فرد اعلام می‌‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های‌ واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مبتلایان HIV و خانواده آنها و افراد تحت مراقبت شبکه بهداشتی و درمانی رایگان است، گفت: افرادی که رفتار پرخطر جنسی یا اعتیاد دارند و سایر افرادی که فکر می‌کنند در معرض خطر بودند، می‌‌توانند به مراکز جامع خدمات سلامت در کل کشور مراجعه کنند و خدمات کاملا محرمانه دریافت کنند، پاسخ آزمایش فقط به خود فرد اعلام می‌‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: از ابتدای شیوع همه‌گیری ایدز تاکنون، 81 درصد موارد ابتلا مربوط به مردان بود و 19 درصد مبتلایان زنان هستند، اما این روند در سال‌های اخیر تغییرات جدی داشته و درصد ابتلای بانوان افزایش یافته است.

وی ادامه داد:  32 درصد موارد ابتلا به ایدز در سال‌های اخیر، به بانوان مربوط بوده است، هرچند باز هم با درصد مردان تفاوت دارد، اما بازهم این مساله، بسیار جدی است؛ زیرا "روند همه گیری" موضوع بحث است؛ وقتی روند همه‌‌گیری در مردان تفاوت چشمگیری با زنان دارد، اگر مراقبت و درمان را به دقت  دنبال نکنیم و فرد مبتلا دستورات بهداشتی را رعایت نکند، طبیعی است که همسرش نیز در معرض خطر قرار خواهد گرفت، مگر اینکه آنها دقیقا از راه‌های پیشگیری بیماری آگاه باشند.

گویا در پاسخ به سوالی درخصوص موارد مطرح شده پیرامون جمع‌آوری وسایل پیشگیری از بارداری که در قانون جوانی جمعیت به آن اشاره شده و همچنین آثار آن بر افزایش موارد بیماری‌‌های مقاربتی از جمله HIV ، بیان کرد: قانون جوانی جمعیت یک سیاست کشوری بسیار مهم است که در کشور به طور جدی دنبال می‌‌شود و دلایل آن هم کاملا مشخص است. طبیعی است که هرچه جمعیت به سمت ازدواج و باروری بیشتر پیش برود، یعنی روابط زناشویی و جنسی سالم‌تری وجود داشته باشد، می‌توان انتظار داشت که موارد HIV نیز کمتر شود. بنابراین، این دو موضوع با یکدیگر ارتباط نزدیکی دارند؛ لذا اگر با برنامه‌ریزی دقیق این قانون اجرایی شود، باید انتظار داشته باشیم که روابط جنسی خارج از چارچوب ازدواج در کشور کاهش یابد و اطمینان داریم به دنبال این امر، عفونت HIV هم کاهش یابد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: برنامه‌هایی که برای کنترل و پیشگیری از HIV در کشور انجام می‌شود، ارتباطی با طرح جوانی جمعیت ندارد و نباید این دو موضوع را به هم ارتباط داد. افراد مبتلایی که شناسایی کردیم، همسرانشان هم تحت مراقبت هستند و وسایل پیشگیری از بارداری در اختیارشان قرار می‌‌گیرد. این دو موضوع، برنامه‌‌های متفاوتی داشته و افراد شناسایی شده تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وی با بیان اینکه اعلام آمار موارد ایدز هرسه ماه یک بار منتشر می‌‌شود، یادآور شد: کمیته کشوری ایدز، کمیته‌‌‌ای بین بخشی است که تمام سازمان‌ها در آنجا عضو هستند و تصمیماتشان به استان‌‌ها ابلاغ می‌‌شود و بر این اساس اقدام می‌‌کنند. کمیته وظیفه نظارتی بر برنامه HIV کشور دارد و به شکل مرتب تشکیل جلسه می‌‌دهد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره کنترل ایدز در زندان‌ها توضیح داد: داخل‌ زندان‌‌ها موارد ایدز افزایش نیافته است. روند کنترل ایدز در زندان‌‌ها توسط سازمان زندان‌ها در کشورمان، در سطح دنیا برجسته بوده و این موضوع توسط سازمان‌‌های بین‌المللی نیز تایید شده و اقداماتی که در رابطه با اطلاع‌رسانی و شناسایی بیماران در زندان‌ها انجام شده نیز مثال‌زدنی است‌.

وی درخصوص داروهایی که برای این بیماری مصرف می‌‌شود، گفت: بخش اعظم داروهای مورد نیاز بیماران توسط شرکت‌‌های تولیدکننده داخلی تامین می‌شود و بخش کوچکی را در شرایط تحریم از طریق زیرمجموعه‌‌های سازمان ملل تامین کردیم. درحال حاضر کمبود دارویی در این زمینه وجود ندارد.

گویا با تاکید بر اینکه  تاثیر داروهای درمان ایدز بر کرونا اثبات نشده است، بیان کرد: در ابتدای کرونا برخی داروهای درمان ایدز مصرف می‌شد، اما همه مطالعات نشان داد که این داروها نمی‌‌تواند در درمان کرونا نقش برجسته داشته باشد. تلاش‌ها در دنیا برای ساخت واکسن ایدز ادامه دارد، هرچند که به شدت تحت تاثیر ساخت واکسن کووید قرار گرفته است؛ اما هنوز نقطه روشن و موفقیت‌آمیزی که بشود عنوان کرد، وجود ندارد.

وی درخصوص دیده شدن سویه جدید ویروس کرونا در مبتلا به ایدز، بیان کرد: اینکه گفته شده اولین بار سویه جدید ویروس کرونا در مبتلایان به ایدز مشاهده شده، ما نیز در حد شنیده‌‌ها اطلاع داریم و دولت آفریقای جنوبی چنین چیزی را اعلام نکرده است، اما نگرانی از این سویه جدید بسیار جدی است و این هفت کشور که شیوع سویه جدید کرونا از آنها گزارش شده است، شیوع بالایی از HIV را هم دارند. مبتلای به HIV کنترل نشده که به صورت منظم دارو دریافت نکرده باشد و سیستم دفاعی ضعیفی داشته باشد، چنانچه به کرونا مبتلا شود، احتمال اینکه موتاسیون‌‌های ویروس رخ دهد وجود دارد و چون تعداد قابل توجهی افراد HIV مثبت در این کشورها زندگی می‌کنند، این یک نگرانی جدی است که فکر می‌کنم ظرف روزهای آتی به بخشی از آنها می‌ توان پاسخ داد.

وی افزود: علی‌رغم اینکه در مطالعات جهانی اعلام شد که کرونا می‌‌تواند در مبتلایان به HIV شدیدتر باشد، ما مطالعاتی داشتیم که نتوانست چنین چیزی را به اثبات برساند، شاید یک دلیلش این است که مراقبت و درمان HIV ما مستقیم و بی‌وقفه است.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص لزوم توجه به سیاست بازگشایی مدارس در شرایط شیوع کرونای اُمیکرون، عنوان کرد: بازگشایی مدارس در ستاد ملی کرونا تصمیم‌گیری می‌‌شود که خبره‌ترین افراد کشور در آن حضور دارند و تمام جوانب بازگشایی یا عدم بازگشایی را بررسی می‌ کنند. این اطمینان خاطر را به مردم می‌دهم که هیچ تصمیمی اکنون بدون وجود شواهد علمی انجام نخواهد شد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: درمورد سویه جدید کرونا هنوز سوالات بسیاری باقی مانده و آنچه که باعث نگرانی است فقط تغییراتی است که در ساختار ژنتیکی ویروس ایجاد شده است، اما وقتی این تغییرات در ساختار ژنتیکی رخ می‌دهد و اینکه در آینده چه می‌شود، هنوز نمی‌توانیم پاسخ دهیم و اگر خوشبینانه نگاه کنیم، ظرف دو تا سه هفته آینده بسیاری از این سوالات را می‌‌توان پاسخ داد، اما بازگشایی مدارس در شرایطی مورد تصمیم‌گیری نهایی قرار می‌‌گیرد که موارد اساسی مورد ملاحظه باشد.

وی افزود: در تمام مرزهای رسمی کشور مراقبت مرزی داریم که شرح وظیفه مشخص دارند و هر تغییری که در وضعیت کشور و دنیا رخ می‌دهد، اطلاع‌رسانی و دستورالعمل جدید صادر می‌شود. برای همین سویه جدید هم دستورالعمل‌‌های مراقبتی روز جمعه به سرعت در اختیار ماموران مرزی قرار گرفت و شخص وزیر نیز روز شنبه سرزده از فرودگاه امام خمینی(ره) باردید کردند و همه ماموران ما به وظایف خود آگاه هستند.

گویا در ادامه مطرح کرد: ما کار سختی پیش رو داریم، چون پرواز مستقیم به هیچ کدام از هفت کشور درگیر با سویه جدید کرونا نداریم، در نتیجه اگر کسی بخواهد به کشور ما بیاید، مجبور است از کشور ثالث بیاید که این امر کارمان را سخت می‌‌کند. در هر حال با نیروی انتظامی مستقر با فرودگاه‌‌ها و سایر مبادی مرزی هماهنگی صورت گرفته است تا اگر کسی غیرمستقیم هم وارد شد، ماموران ما اقدامات لازم را انجام دهند. اخذ ویزا توسط کسانی که از این هفت کشور می‌خواهند به ایران بیایند، به طور موقت لغو شده است.

وی ادامه داد: برای ایرانیان مقیم این کشورها نیز از دو هفته قبل تاکنون دستورالعمل ویژه تهیه شده است که در فرودگاه تست می‌دهند و مراقبت می‌‌شوند و اقدامات سختگیرانه برای آنها داریم.

گویا درخصوص تقسیم بندی سنی برای تزریق دُز سوم واکسن کرونا، تاکید کرد: تقسیم‌بندی سنی برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در مراکز واکسیناسیون اعمال شده است و این مورد به مراتب کاهش پیدا می‌‌کند و تمام گروه ‌های سنی واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد. برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا بیشترین تکیه ما به واکسن‌های ایرانی است و خیالمان از این جهت راحت است.

ادامه مطلب...

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی با بیان اینکه داروی فاویپیراویر هیچ اثری بر کرونا ندارد، گفت: براساس تحقیقات، رمدسیویر یا تأثیر نداشته و یا آنقدر تأثیرش کم بوده که قابل اعتنا نیست.
مصطفی قانعی با اشاره به این‌که در یک سال گذشته در شرایط بحرانی پول مملکت را صرف خرید داروهای بی‌اثری همچون "فاویپیراویر" و "رمدسیویر" کردیم، یادآور شد: یک سال فریادمان به جایی نرسید و پولی که باید صرف اولویت‌ها می‌شد هدر دادیم.

وی با اشاره به اینکه به محض اینکه فاویپیراویر به فرودگاه امام(ره) رسید من از آقای وزیر خواهش کردم که روی آن تحقیق شود، گفت: این دارو در 13 مرکز ایران بررسی شد و 80 نفر هم مشغول این تحقیقات شدند، نتایج آن در مقالات کووید آمده که نشان داده که هیچ اثری ندارد و حتی احتمال اینکه مرگ ناشی از کسانی که این دارو را می‌گیرند بیشتر شود هم هست و این در کمیته علمی چند ساعت بحث شد و همه به اتفاق نتایج ما را تأیید کردند.

وی ادامه داد: بعد ما آن را رسانه‌ای کردیم که مردم دنبال آن نباشند چون اگر اثر ندارد عوارض که دارد، وقتی که عوارض را بررسی می‌کنیم تب و ضعف عضلانی می‌دهد، آنزیم‌های کبد هم بالا می‌رود یعنی همه بلاهایی که کرونا سر افراد می‌آورد تشدید می‌کند، ضمن اینکه در بانوان باردار هم ممنوع است چون باعث مرگ جنین می‌شود، حالا این دارو با این همه عوارض را به چه دلیل باید تجویز کنیم که مصرف دو ماه اول مردادماه برابر شود با شش ماه سال گذشته.

رئیس سابق کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا همچنین تصریح کرد: در یک هفته گذشته معاون درمان وزرات بهداشت این دارو را از لیست داروها خارج کرد و پس از آن بیمه سلامت هم از پوشش خارج کرد، در حالیکه شواهد علمی منع استفاده آن از تیرماه سال گذشته موجود بود، از طرف دیگر سازمان بهداشت جهانی هم آن را برای کرونا تأیید نکرده، آمریکا هم آن را رد کرده و در کشور تولیدکننده یعنی ژاپن هم استفاده نمی‌شود و در چین هم که تولید انبوه دارد مصرف ندارد و ما شدیم شماره یک مصرف این داروی بی‌خاصیت که این همه هزینه به ما تحمیل کرد.

قانعی با تأکید براینکه توصیه من این است که همکارانی که این دارو را تجویز می‌کنند مجله علمی معتبر نیچر که خودش یک سند معتبر علمی است را مطالعه کنند که صراحتا اعلام کرده که این دارو هیچ تأثیری ندارد، عنوان کرد: بنابراین هیچ منبع علمی و سازمان و کشوری آن را تأیید نکرده و ما چیزی حدود هزار میلیارد در این شرایط برای آن هزینه کردیم، چون دیگر فرصتی نیست که از وزارتخانه طلب کمک کنیم از مردم تقاضا می‌کنیم که دنبال این دارو نباشید، بدون شک کاسبی پشت آن است.

وی همچنین افزود: نتیجه یک سال فریاد زدن این شد که هم منابع ما در این اوضاع تحریم رفت، هم مردم گرفتار شدند، من نمی‌دانم چه افتخاری است که بگوئیم وارد می‌کنیم، هیچ کشوری هم متقاضی آن نیست و اگر کشور مقتدری بود قطعا این دارو را از لیست داروها خارج ‌می‌کرد و پزشکانی که تجویز می‌کردند بازخواست می‌شدند، بهترین امر این است که اکسیژن بیماران را تأمین کنیم، یعنی اگر پولی در کشور داریم باید کاری کنیم که اکسیژن بیمارستان‌ها افت پیدا نکند، دوم؛ مراقبت کنیم که کلیه، قلب و کبد بیمار از کار نیفتد، بحث سوم کورتون درمانی و مورد دیگر جلوگیری از لخته شدن خون است.

این فوق تخصص ریه همچنین در خصوص داروی رمدسیویر نیز توضیح داد: رمدسیویر هم وقتی آمد یک اشتهای عجیبی برای آن پیدا شد، در ایران 14 مرکز این دارو را روی 400 بیمار بررسی کردند و نشان دادند که این دارو هیچ تأثیری روی سرانجام بیماران بستری شده نداشته، حتی مجلات معتبر جهانی نیز نتایج خود را منتشر و اعلام کردند که پس از تحقیق روی 11 هزار نفر، این دارو یا تأثیر نداشته و یا آنقدر تأثیرش کم بوده که قابل اعتنا نیست.

قانعی با اشاره به اینکه در کرونا 90 درصد بیماران خودشان خوب می‌شوند و 10 درصد مبتلایان بستری می‌شوند، اظهار کرد: در بیمارستان مجموعه‌ای از اقدامات روی بیماران انجام می‌شود که گروهی  به حساب رمدسیویر می‌گذارند یعنی اگر این دارو را تزریق نمی‌کردند هم بیمار بهبود می‌یافت، اما طبق تحقیقات علمی این دارو بی‌اثر است، در ایران کار ما به اینجا رسید چون گفتند ما آن را از روز اول می‌زنیم، این کار را مجله لنست انجام داد و تعداد ویروس‌ها را بررسی و اعلام کرد که روی 237 بیمار اثری روی ویروس نداشت، یعنی چه دارو می‌گرفتند چه نمی‌گرفتند فرقی نمی‌کرد غیر از اینکه 12 نفر دچار عارضه شدند و تحقیقات متوقف شد.

وی در ادامه یادآور شد: در بروشور آن هم آمده که هم نارسایی کبد و هم نارسایی کلیه می‌دهد و این جزء گرفتاری‌های کشنده طب است، در پزشکی همیشه می‌گوییم باید منافع را بر مضار بسنجید اما وقتی مجلات علمی جهانی و تحقیقات خودمان می‌گویند هیچ تأثیری ندارد پس ما دنبال چه خاصیتی می‌گردیم، نتایج فردی یا تجربه پزشکان دراین خصوص ملاک نیست، 6 هزار میلیارد تومان میزان فروش رمدسیویر در ایران بوده، ما مبتنی بر شواهد علمی صحبت می‌کنیم و جای مخالفت ندارد.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی همچنین عنوان کرد: 32 درصد افرادی که رمدسیویر می‌گیرند آنزیم‌های کبدی‌شان بالا می‌رود، 6 درصد نارسایی تنفسی می‌دهد، این عوارض توسط سازنده آن یعنی کشور آمریکا ذکر می‌شود، خود آنها این دارو را به عنوان راهکار آخر گذاشتند، درست است که مردم نگرانند و پزشکان هم نگرانند که نکند بگویند چرا بقیه تجویز می‌کنند شما تجویز نکردید، اما من تا به حال یکی از این داروها را برای بیمارانم تجویز نکردم واقعا هیچ تأثیری نداشته است.

سایت پزشک,پزشک,پزشکی و سلامت,رژیم درمانی,تناسب اندام,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,دمنوش,سایت پزشکی,بهترین دکتر عمومی,بهترین متخصص,بهترین درمانگاه,بیمارستان

ادامه مطلب...

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ با بیان اینکه بیماران دچار نقص ایمنی و دیابت کنترل نشده در معرض خطر قارچ سیاه هستند، نسبت به وقوع پیک پنجم کرونا در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی هشدار داد.
عاطفه عابدینی در نشست خبری که امروز به صورت ویدئو کنفرانسی در وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه کووید یک پدیده ناشناخته بود و طول عمری بیش از یک سال و اندی دارد، عنوان کرد: در ابتدا سیر بیماری ناشناخته بود، در حال حاضر در دنیا و ایران به دستاوردهایی از شناخت بیماری رسیده‌ایم و می ‌دانیم چه عوارضی دارد و سیر بیماری به چه صورت است و چه اتفاقاتی می‌تواند رخ دهد که حتی مرگ ایجاد می‌‌کند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه بیشترین عامل مرگ هم در این بیماری نارسایی تنفسی است که به دلیل درگیری ریوی است، درباره مجموعه فعالیت‌های کمیته علمی، گفت: این کمیته از ابتدای شیوع تشکیل شده و زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت می‌‌کند و نقش یک مشاور و راهنما در مسائل علمی مربوط به تشخیص، درمان و عوارض بیماری را دارد. درحال حاضر با تغییر نگرش و ساختاری که در کمیته علمی اتفاق افتاد، اقداماتی انجام می‌شود.

عابدینی ادامه داد: کمیته علمی نقش تدوین دستورالعمل و راهنمایی را برای تشخیص، درمان وعوارض بیماری کووید برعهده داشت و در حال حاضر با توجه به اینکه ابعاد این بیماری بسیار وسیع است، زیرکمیته هایی را ایجاد کرده است تا از افراد متخصص و کسانی که در فیلد بیماری کووید در خدمت بیماران بودند، بهره‌ گیری شود؛ بر اساس اینکه کووید ابعاد و جنبه‌ های مختلف دارد، ما این ابعاد را جدا کردیم.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 تصریح کرد: موضوع دیگری که دنیا و ایران با آن مواجه است این بود که بحث واکسیناسیون هم به کووید اضافه شد و جزو وظایف کمیته علمی بود تا در شرایطی که وزارت بهداشت و همکاران اجرایی در حال خدمات رسانی به هموطنان هستند چه در حوزه واکسن و چه در حوزه درمان، مسائل علمی و دستاوردهای علمی را به روز کرده و در اختیار آنها قرار دهد.

وی درباره شیوع قارچ سیاه توضیح داد: بیماری قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس از هند نیامده و همواره وجود داشته است و ربطی به کرونا ندارد و در همه کشورها وجود دارد. بیماران دچار نقص ایمنی و به ویژه مبتلایان به دیابت کنترل نشده در معرض خطر قارچ سیاه هستند. این بیماری قارچی در ریه، سینوس یا چشم فرد دچار نقص سیستم ایمنی، کسانی که مدت طولانی کورتون مصرف کرده‌اند و دیابتی‌های کنترل نشده گسترش می‌‌یابد که علائم و درمان مشخص خود را دارد. باید بدانیم ارائه کورتون بی‌ رویه در درمان کرونا اصلا لازم نیست و این موضوع را در ویرایش دهم اصلاح کردیم و توصیه کردیم مصرف داروهایی که سیستم ایمنی را تحلیل می ‌دهد به حداقل برسانیم.

وی با بیان اینکه ما در کمیته علمی زیرکمیته‌ های مختلف داریم، اشاره و خاطرنشان کرد: زیر کمیته بالینی داریم که در ویرایش ده یک که به تازگی منتشر شده است و درخدمت همکاران ما در دانشگاه‌ها قرار گرفته است، درباره مدیریت درمان بیماران کووید در بخش‌ها، تاکید داشته است و موضوع مهم این بود که عوارض دارویی و تداخلات دارویی را در نظر گرفت تا بهترین درمان را بر اساس گایدلاین‌ها ارائه دهیم. موضوع بسیار مهمی که در ویرایش ده یک داشتیم، توصیه‌ها و دستورالعمل بستری موقت بود؛ در پیک چهارم با توجه به اینکه موتاسیون غالب در کشور واریانت انگلیسی بود، تعداد کسانی که به بیمارستان‌ها مراجعه کردند، بسیار افزایش یافت و اگر مدیریت لازم از سوی وزارت بهداشت و همکاران کمیته علمی انجام نمی‌شد و بستری موقت راه نمی‌افتاد، شاید تعداد تخت بستری کم و مقدار اکسیژن مصرفی و تعداد مرگ و میر بسیار زیادی اتفاق می‌افتاد.

عابدینی خاطرنشان کرد: در اوایل پیک چهارم به بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی توصیه کردیم که یکسری تخت برای کسانی که می‌‌توانند به صورت بستری موقت ویزیت شوند آماده کرده و به آنها داروی ضد ویروس داده شود، سپس به منزل برگردند و دوباره فردا مراجعه کنند و تخت در نظر بگیرند. بر این اساس یک تخت ما توانست به تعداد بیشتری از افراد خدمات دهد. تعداد بیمارانی که پشت درهای بیمارستان‌ ها بودند، بسیار کم شد و در بسیاری از مناطق به صفر رسید. به این ترتیب ما زمان درمان را هم از دست ندادیم و بیماران را درمان کردیم. بر اساس آمار اولیه‌ای که داریم، مرگ و میر ما به نسبت به تعداد مراجعین و تعداد بستری ‌شدگان نسبت به پیک‌های قبل کاهش یافت و این موفقیتی بود که مدیون مدیریت همکارانمان در وزارت بهداشت بود.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 افزود: شما صحنه‌‌ها و فیلم‌ هایی را در کشورهایی دیده‌اید که اکنون در پیک‌های بسیار وحشتناک بوده و دچار بحران مصرف اکسیژن هستند. بیمارانی که در خیابان و در پشت مراکز درمانی هستند. خدا را شکر با مدیریتی که انجام شد، در کشور توانستیم بهترین خدمات را ارائه دهیم و برای ارائه خدمات شرمنده مردم نباشیم.

وی تصریح کرد: ما زیر کمیته کودکان را هم داریم و با توجه به موتاسیون‌ هایی که می‌‌توانند کودکان را بیشتر درگیر کند، واقعا توجه به درمان کودکان و تظاهرات بیماری کووید در کودکان توجه ویژه‌ای را می ‌طلبد.

عابدینی درباره واکسیناسیون زنان باردار هم گفت: زنان باردار و به طور کلی زنان ممکن است با توجه به مصرف برخی قرص‌های هورمونی و شیردهی دستورالعمل‌های جداگانه‌ ای هم برای واکسن و هم برای درمان نیاز داشته باشند که این هم جزو مواردی است که به صورت ضمیمه‌‌ای منتشر خواهد شد. درباره تزریق واکسن‌های موجود به زنان باردار فعلا توصیه‌ای نداریم اما باید تحقیقات کامل شود ولی در برخی کشورها که زنان باردار واکسینه شدند به نظر می‌‌رسد خطری به وجود نیامده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه سلامت روان و اختلالات عصبی و روانی که می ‌تواند بعد از بیماری کرونا تشدید شود یا اضطراب و افسردگی بعد از کرونا، مقوله جداگانه ‌ای را می‌ طلبد که در زیرکمیته سلامت روان و سلامت جامعه مورد بررسی قرار می‌ گیرد، عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم در دوران درمان کرونا به ویژه در درمان سرپایی، این است که داروهای خیلی متفاوت و عجیب و غریبی داده می‌شود که گاهی با هم تداخل دارند که وظیفه این است که مشخصاً این موارد اعلام شود و در قالب دستورالعمل منتقل شوند؛ همچنین از تغذیه و طب ایرانی هم در زیر کمیته جداگانه‌ای استفاده کردیم.

عابدینی در پاسخ به سوالی درباره تجویز داروی IVIG برای برخی از مبتلایان به کرونا، عنوان کرد: داروی IVIG یا ویال‌های IVIG به صورت آنتی ‌بادی‌های غیر اختصاصی است که پیش از شیوع کرونا در بیماری‌های نقص ایمنی مانند بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی استفاده می‌شد و در برخی مواقع هم بنابر تشخیص پزشک در بعضی از بیماری‌ها داده می‌شد. اینکه ما اعلام کردیم IVIG نباید به صورت معمول در درمان بیماری کرونا استفاده شود، حرف درستی است زیرا ما هنوز مدارک کافی درباره اینکه این دارو واقعا موثر است، نداریم. در عین حال تولیدش در ایران نیست؛ البته دارویی است که برای آن محدودیت تعداد در کشور داریم و از آن جایی که مصرف آن برای یکسری از بیمارانمان ضروری است، نمی ‌توانیم بگوییم که این را به عنوان دارو در کووید استفاده کنیم زیرا در برخی مواقع حتی اثر معکوس داشته است.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 در ادامه بیان کرد: بیماری کرونا شامل دو فاز ویروسی و التهابی است و شاید این دارو در برخی مواقع اوضاع بیمار را بدتر کند بنابراین از آنجایی که مدارک کافی برای استفاده از IVIG در درمان کرونا نداریم، اعلام کردیم که این دارو به صورت معمول اصلا نباید در درمان کووید استفاده شود، اما گاهی ممکن است مجبور شویم که در آن صورت بنابر تجویز پزشک ممنوع نیست؛ ما اعلام کردیم که در درمان معمول کرونا از IVIG استفاده نشود زیرا محدودیت منابع آن را داریم.

وی همچنین در ادامه نشست درباره مبتلایان غیر شدید کرونا، توضیح داد: بیماران غیر شدید علائم معمول کووید 19 همچون درد بدن، حدود یک تا دو روز تب و سرفه غیر شدید دارند که مانند سرماخوردگی است و به یک درمان معمولی احتیاج دارد؛ درمانی که در ویرایش دهم توصیه کردیم و براساس تجربیات متخصصان در ایران و تحقیقات و مطالعات جهانی بود. ما برای موارد سرپایی فعلا درمان خاصی به جز درمان علامتی را توصیه نکرده‌ایم.

عابدینی تشریح کرد: برخی از بیماران در خطر بیشتر پیشرفت بیماری هستند و در عرض چند روز پیشرفت شدید بیماری را دارند. شاید بنابر تجویز پزشک لازم باشد در فردی که با علائم خفیف مراجعه کرده اما در معرض خطر بوده است از داروهای سرپایی خوراکی و با توجه به بیماری های زمینه‌‌ای فرد استفاده شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 عنوان کرد: درمان خاصی برای موارد سرپایی توصیه نکرده ایم، اما به پزشکان گفته ایم به بیماران بگویید که اگر تب شما بیش از سه روز طول کشید به مراکز درمانی مراجعه کرده و رادیولوژی ریه بگیرید و اگر تب قطع شد و دوباره برگشت یعنی درگیری ریه رخ داده است، اگر علائم سرفه بدتر می‌شود و خلط خونی اتفاق می‌افتد یا بی اشتهایی رخ می‌دهد بسیار مهم است و باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. موضوع بستری موقت بسیار زیاد به بیمارانی که ممکن است از نظر روحی سختشان باشد در بیمارستان بستری شوند، کمک می‌کند البته به شرطی که از نظر بالینی امکان این موضوع وجود داشته باشد و ویزیت روزانه توسط پزشک هم انجام شود.

وی با بیان اینکه ما وقتی می ‌توانیم بگوییم جامعه ما از واکسن سود برده است که ایمنی زایی ایجاد شده باشد و 70 تا 75 درصد مردم واکسینه شده باشند، گفت: تامین واکسن برای مردم از دغدغه‌های اصلی وزارت بهداشت است. واکسن‌های داخلی در پلتفرم‌های مختلف تهیه می‌شود و درواقع تاثیر واکسن‌ها در برابر واریانت‌های جدید خیلی مشخص نیست. پیش‌بینی ما این است که در صورت وقوع پیک پنجم کرونا با نوع هندی خواهد بود؛ هنوز تاثیر واکسن‌ها در ویروس‌های جهش یافته را نمی دانیم. اینکه بگوییم چون واکسن زدم پس ماسک را کنار بگذارم امکان پذیر نیست؛ چون هم ایمنی زایی جمعی با واکسن به درصد مورد نظر نرسیده است و هم از تاثیر واکسن در برابر ویروس‌های جهش یافته اطلاع دقیق نداریم. توصیه فعلی ما همچنان استفاده از ماسک و قرنطینه و رعایت فاصله اجتماعی است.

عابدینی درباره نتایج کلینیکال ترایال واکسن برکت، عنوان کرد: کمیته علمی در تمام این جلسات به عنوان نماینده مردم و متخصصین حضور دارد. ما هم در جلسه اعلام نتایج بودیم که به زودی اعلام خواهد شد. نظر همه و وزیر بهداشت این است که باید با مردم صادق بود از جانب من به عنوان متخصص این واکسن نتایج خیلی خوبی دارد و تصمیمات درباره زمان تزریق آن به اطلاع خواهد رسید.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 درباره نبود برخی واکسن‌ های وارداتی برای تزریق دوز دوم، مطرح کرد: وزارت بهداشت تمام سعی خود را می‌کند برای کسانی که دوز اول را دریافت کرده اند، دوز دوم را تهیه کرده و در دسترس قرار دهد. واقعیت این است که وزارت بهداشت در این زمینه مشکلاتی دارد، اما تمام سعی‌ شان این است که بتوانند به موقع دوز دوم را تهیه کنند. در مورد واکسن اسپوتنیک وی می توان بر اساس دستورالعمل های علمی که حتی در خود سایت واکسن هم است، فاصله اول و دوم را از 21 روز تا 90 روز گذاشت. در زمینه آسترازنکا هم که 12 هفته (سه ماه) را پیشنهاد کرده که ان‌شاالله به موقع خواهد رسید. درباره واکسن سینوفارم هم ان‌شاالله به زودی دوز دوم تهیه خواهد شد.

امکان استفاده از واکسنی متفاوت در دوز دوم تزریق وجود دارد؟

وی در ادامه درباره امکان استفاده از واکسنی متفاوت در دوز دوم تزریق، توضیح داد: یکسری مطالعات در دنیا وجود دارد که ترکیب واکسن‌ها را استفاده می‌‌کنند زیرا فکر می ‌کنند شاید ایمنی در این صورت بیشتر ایجاد می ‌شود. به عنوان مثال فایزر و آسترازنکا در مطالعه‌‌ای به صورت ترکیبی داده شده است و حتی مطالعات دیگری هم در جریان است، اما از نظر علمی شاید بتوانیم از پلتفرم‌های یکسان، واکسن را جایگزین کنیم. به عنوان مثال واکسن سینوفارم که از یک ویروس کشته شده و غیرفعال شده است، شاید بتوان واکسن دوم را با واکسنی که از همین پلتفرم استفاده کرده، جایگزین کرد؛ البته خیلی نگران این موضوعات نباشید و ان‌شاالله واکسن دوم با تلاش‌های وزارت بهداشت به موقع ارائه می‌شود.

عابدینی درمورد پیش بینی‌ها از زمان وقوع پیک پنجم کرونا در کشور با توجه به برخی نگرانی‌ها از سویه‌های هندی و آفریقای جنوبی در برخی مناطق جنوبی کشور، اظهار کرد: امیدواریم پیک پنجم اتفاق نیفتد و از همه مردم می‌خواهیم در مواقعی که لازم به خروج از منزل نیست، در خانه بمانند و مسافرت نروند؛ این موضوع خیلی کمک کننده است تا زمانی که واکسیناسیون‌مان به حد نصاب علمی و معمولی برسد. متاسفانه در برخی استان‌های جنوبی کشور می ‌بینیم که افراد مراجعه سرپایی و بستری زیاد شده‌اند. برای همین موضوع هفته آینده باید به استانی سفر کنیم زیرا بیماران این استان زیاد شده‌اند؛ امیدواریم پیک پنجم اتفاق نیفتد، اما اگر مراقب نباشیم، در اواخر خرداد ماه پیک پنجم را خواهیم داشت.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 درباره زمان صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن‌های برکت و پاستور، اظهار کرد: این موضوع به این وابسته است که دیتاهایی که قرار بوده در همین یکی دو روز آماده شود، آماده شده و مجوزش از نظر اجرایی برای وزارت بهداشت قابل عمل باشد که به زودی مجوزش داده خواهد شد البته باید توجه کرد این اتفاق، یک اتفاق معمول در اپیدمی‌‌ها و پاندمی‌‌ها است؛ ما برای واکسن‌ها و ایمنی واکسن‌‌ها فازهای مختلفی همچون یک، دو و سه را تعریف می‌کنیم. اگر قرار بود که واکسن فلج اطفال را تولید کنیم، ممکن بود چند سال طول بکشد، اما واقعیت این است که وقتی پاندمی کووید با این میزان کشندگی و مرگ و میر در تمام دنیا اتفاق افتاد، واکسن‌ها زودتر وارد مصرف شدند. به عنوان مثال واکسن سینوفارمی که فاز یک و دو را طی کرد، سریع در فاز سوم به بسیاری از کشورها داده شد و بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس در فاز سوم سینوفارم در واکسیناسیون عمومی شرکت کردند. بر همین اساس این اتفاق از نظر علمی و شرایط اورژانسی اتفاق غیر معمولی نیست.

وی ادامه داد: در عین حال بسیاری از داروها را در کشورهای دیگر هم مجوز مصرف اضطراری دادند تا بتوانند مرگ و میر را کاهش دهند و به درد مردم بخورند. وقتی واکسنی بعد از اینکه فاز حیوانی را رد کرد و وارد فاز انسانی شد و فاز یک را که مربوط به ایمنی ‌اش است، طی کرد، می‌توان اعلام کرد که اصلاً مضر نیست و وقتی که وارد فاز دوم می‌شود به دنبال عوارض آن هستیم. حال وقتی واکسنی در فاز دوم هم عوارض غیرطبیعی بدی نداشته و توانسته در فرد آنتی‌ بادی ایجاد کند یا اینکه فرد را از ابتلا به کووید نجات دهد، کارایی خود را نشان می‌دهد؛ بر همین اساس نگران نباشید. وزارت بهداشت، یک وزارت تخصصی در این زمینه است و بیشترین تلاش را می ‌کند که امنیت جان مردم را حفظ کند. اگر ما بیش از یک سال است که خواب راحت و آرامش را از خودمان گرفتیم، به این دلیل است که می‌‌خواهیم به مردم‌ خدمت ارائه دهیم.

تمام نتایج را به صورت خیلی شفاف در اختیار مردم می‌گذاریم

عابدینی گفت: در روزهای ابتدایی که تعداد بیماران بستری بسیار زیاد بود، خاطرمان است که شبانه روزی در بیمارستان بودیم، اما از این شرایط گذشتیم و حالا داروهای ضدویروسی در ایران در حال تولید است، داروهایی که آن زمان نداشتیم. مردم باید اطمینان و اعتماد کنند کما اینکه خواسته ما و وزارت بهداشت هم این است که تمام نتایج را به صورت خیلی شفاف در اختیار مردم بگذاریم.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19با اشاره به جریان واکسن هراسی که پدیده‌ای نگران کننده است، تشریح کرد: برخی عقیده دارند واکسن امر جدیدی است که افراد را با آن کنترل می‌کنند. اینکه چه واکسنی بزنیم و چه واکسنی بهتر است همیشه گفته می‌شود بهترین واکسن، واکسنی است که در اختیار شما است. عوارض کرونا بسیار بالا و خطرناک است و حتی به تازگی فهمیده ایم برخی بعد از بهبود کرونا به دیابت مبتلا شدند زیرا ممکن است کرونا بر سلول پانکراس اثر بگذارد و تولید انسولین مختل شود؛ گاهی اوقات التهابات موجب سکته قلبی ومغزی می‌شود. پس وقتی با چنین بیماری روبه رو هستیم که ابعاد ناشناخته‌ای دارد و به اندازی نگران کننده و ترسناک است که فکر می‌کنم هر عقل سالمی بین عوارض کرونا و عوارض تزریق واکسن، ترجیح می ‌دهد واکسن دریافت کند، مگر می‌شود واکسنی بدون عارضه باشد، عارضه از تب خفیف، درد بدن تا حتی عوارض شدید غیر شایع را شامل می‌شود. نمی‌گوییم واکسن‌ها عوارض ندارند اما بیش از 90 درصد آنها خفیف و قابل درمان هستند. درباره عوارض شدید هم در صورت آگاهی خیلی از آنها قابل درمان است‌. اگر به درصد اطمینان واکسیناسیون 70 یا 50 درصد جامعه نرسیم نمی ‌توانیم امنیت کسانی که واکسن زده‌اند را هم فراهم کنیم. پس تزریق واکسن برای سلامت خودمان و هموطنانمان است. همه با هم با یکدیگر در تولید و تزریق واکسن همدلی و همیاری داشته باشیم.

وی عنوان کرد: از بروز و شیوع کرونا یک سال و اندی می‌گذرد و پیشگیری از شیوع بیماری با واکسن از نظر علمی و اجتماعی ضروری است، قطعا توصیه ما این است که همه واکسن بزنند چرا که باید بتوانیم مدارس و دانشگاه‌ها را باز کنیم، ماسک ‌ها را برداریم و به زندگی معمول خود بازگردیم.

عوارض احتمالی واکسن‌ها

عابدینی در ادامه درباره عوارض احتمالی واکسن‌ها گفت: عوارض واکسن ها بر اساس اینکه تکه ‌ای از ویروس یا ویروس کشته شده به بدن تزریق شود، قطعا متفاوت است از سوی دیگر سیستم ایمنی هر فرد پیچیدگی خاص خود را دارد و نمی ‌توان گفت تزریق یک واکسن مشترک به دو نفر، عوارض کاملا مشترک خواهد داد. اگر شخصی دارویی مصرف می‌‌کند که سیستم ایمنی اش سرکوب می شود، قطعا ما به مصرف واکسن با پلتفرم کشته شده توصیه می‎‌‌کنیم اما این به معنی آن نیست که اگر سایر واکسن ‌ها را تزریق کند اتفاق بدی برایش می‌‌افتد؛ روش های ساخت واکسن‌های داخلی هم متفاوت است که موجب غرور هر ایرانی باید باشد بر همین اساس عوارض و تاثیر واکسن‌‌های داخلی هم متفاوت است و درباره تاثیر آنها بر موتاسیون‌ها نمی ‌توان قاطع نظر داد، اما به هر حال هر واکسن کرونا با هر پلتفرمی با هر برندی و کشوری در مقابل مرگ ناشی از کووید19 بسیار بسیار موثر است البته ممکن است تاثیر آنها در برابر کرونای شدید و خفیف ممکن است متفاوت باشد و موضوعی که بسیار برای مهم بوده این است که هموطنان را در برابر کووید از دست ندهیم.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وزارت بهداشت در توزیع واکسن‌های وارداتی تفاوتی قائل می‌شود یا خیر، خاطرنشان کرد: قطعاً ساختار واکسن‌ها با یکدیگر تفاوت دارد و توصیه ما این است برای کسانی که بیماری های نقص ایمنی هستند و از داروهای نقص ایمنی استفاده می‌کنند، واکسن کشته شده استفاده شود اما هیچ وقت در توزیع واکسن‌‌ها به لحاظ برند، اولویت قائل نمی ‌شویم.

وی با بیان اینکه تقریبا هیچ اندیکاسیونی برای واکسن نداریم که بگوییم مطلقاً نباید واکسن تزریق شود مگر اینکه نوبت اول واکسن را زدید و واکنش شدید یا لخته در بدنتان ایجاد شده است، گفت: البته در خیلی موارد احتیاط می‌کنیم و شاید در افراد مصرف کننده برخی داروهایی که نقص سیستم ایمنی ایجاد می‌کند، بگوییم دوز دارو را برای تزریق واکسن به مدت چند روز کاهش دهند.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین و آسپیرین هیچ تداخلی با واکسن ندارند

عابدینی تصریح کرد: به تازگی در دنیا برخی برندها در قالب مطالعات بالینی به کودکان تزریق می‌شود ولی با توجه به اینکه کرونا در اطفال خفیف‌تر است نیاز به حساسیت بیشتری داریم که اگر اطلاعات علمی ما کامل تر شود سعی می‌کنیم برای کودکان هم فکری اندیشیده شود تا بدون دغدغه بتوانیم مدارس را باز کنیم.

سایت پزشک,پزشک,پزشکی و سلامت,رژیم درمانی,تناسب اندام,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,دمنوش,سایت پزشکی,بهترین دکتر عمومی,بهترین متخصص,بهترین درمانگاه,بیمارستان

ادامه مطلب...



معاون پرستاری وزارت بهداشت ضمن اشاره به جذب حدود ۲۴۰۰۰ نیروی پرستاری در سال ۹۸ و ۹۹ از پیگیری جدی این وزارتخانه برای اجرای قانون تعرفه‌‌گذاری خدمات پرستاری خبر داد.

دکتر مریم حضرتی در نشست خبری که امروز در استودیو سلامت وزارتخانه برگزار شد ضمن تبریک دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) و شهدای همیشه جاوید انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم و سلامت به بروز مشکلات متعدد درپی شیوع کرونا در جهان اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه سال 99، سالی بسیار سخت و پرتلاش بود اما خوشبختانه در همین دوران دستاوردهای بسیار مطلوبی کسب کردیم.

وی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را یکی از دستاوردهای این معاونت در سال 99 اعلام و تصریح کرد: قانون تعرفه گذاری در سال 86 مصوب شد و با پیام مقام معظم رهبری در روز پرستار جان دیگری گرفت که در همین راستا، اکنون به دنبال اجرایی شدن آن هستیم.

حضرتی ادامه داد: تعیین منابع مالی، نحوه تعرفه گذاری خدمات و خرید خدمت و باز توزیع آن از جمله موارد مورد توجه در قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هستند که با دستور وزیر بهداشت، مجموع این اقدامات به جدیت پیگیری می‌‌شوند؛ امیدواریم با همکاری دیگر معاونین و نهادها این قانون در کشور اجرایی شود و بتوانیم خواسته دیرینه پرستاران را جامه عمل بپوشانیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه فوق العاده ویژه کارکنان نظام سلامت به همت معاونت توسعه وزارتخانه اجرایی شد، از جذب حدود 24 هزار پرستار در سال 98-99 خبر داد و بیان کرد: اگرچه هنوز کمبودهای بسیاری داریم اما تحقق این موضوع یک تحول عظیم و دستاوردی بزرگ در تاریخ پرستاری ایران است.

وی اضافه کرد: معوقات پرستاران در سال 98 کاملا پرداخت شد و سه ماهه اول 99 نیز پرداخت شده و سه ماهه دوم معوقات نیز در حال پرداخت است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اجرای آزمون صلاحیت حرفه‌‌ای پرستاران بیان داشت: این آزمون برای اولین بار در تاریخ پرستاری اجرا شد و اکنون فاز 9 آن اجرا می‌‌شود و از سال آینده دو بار در سال برگزار می‌‌شود.

حضرتی با اشاره به سختی کار پرستاران در بخش‌های مختلف درمانی، ابراز داشت: قانون سختی کار برای پرستاران بخش عفونی، اطفال و آنکولوژی اجرا می‌شود.

وی از توانمندسازی 5000 پرستار مربوط به بخش آی سی یو خبر داد و گفت: حدود 100 پرستار در دوران شیوع کرونا جان باختند و از این تعداد پرونده 55 نفر به کمیته مصادیق شهدا ارسال و فعلاً 32 پرونده تایید شده است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره نیروهای شرکتی گفت: نیروهای 89 روزه در بسیاری دانشگاه‌‌ها جذب شدند و امتیازاتی برای پرستاران شرکتی در بخش کرونا قائل شدیم که به ازای هرماه حضور دو امتیاز است و در مجموع 20 امتیاز بوده و در جذب موثر است.

اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاران تا اسفند

وی با بیان اینکه حدود 50 هزار خانواده از خدمات پرستاران در دوران کرونا در منزل خدمت دریافت کردند، بیان داشت: 17 هزار و 500 نیروی پرستاری در آزمون 24 بهمن از مجموع 24 هزار نیرویی که جذب می‌شوند جذب خواهند شد و امیدواریم نتایج آن تا اسفند اعلام شده و در فروردین جذب شوند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت در خصوص «میزان افزایش حقوق پرستاران» گفت: افزایش حقوق مربوط به کل کارکنان نظام سلامت بوده و مختص به پرستاران نیست؛ به این صورت که در اسفند ماه گذشته 50 درصد افزایش حقوق را برای کارکنان نظام سلامت داشتیم و فوق العاده ویژه‌ای نیز به پرستاران در یک ماه پیش پرداخت کردیم و دیگر افزایش نخواهیم داشت.

وی درباره مهاجرت پرستاران به کشورهای دیگر و اعلام آگهی جذب پرستاران کشور، افزود: این فقط برای ایران نیست بلکه به دلیل پیر شدن کشورها و نیاز به ارائه خدمت به مردم کشورهای مختلف تسهیلاتی برای جذب پرستاران همه کشورها در نظر می‌گیرند و مختص به ما نیست.

حضرتی از تدوین 527 خدمت پرستاری در قالب 58 بسته خدمتی خبر داد و گفت: استانداردسازی خدمات در منزل پرستاری تدوین و به دانشگاه‌‌ها ابلاغ شده است.

معاون پرستاری از تهیه دستورالعمل خدمات در منزل بیماران هموفیلی خبر داد و گفت: به دنبال تحت پوشش قرار دادن خدمات به بیماران کرونایی در منزل در قالب بیمه هستیم و باید این موضوع در شورای عالی بیمه مصوب شود.

وی از طراحی طرح پرستار پیگیر در سیستم درمانی کشور خبر داد و گفت: طرح پرستار پیگیر طرحی است که در آن بیماران پس از ترخیص از بیمارستان در منزل مورد رصد قرار گرفته و وضعیت درمانی و پیگیری درمان انها کنترل می‌‌شود. این طرح به صورت تماس تلفنی با بیمار و ارائه مشاوره صورت می‌‌گیرد.

حضرتی با بیان اینکه در طرح پرستار پیگیر وضعیت بیمار به مدت 6 ماه بعد از ترخیص از بیمارستان پیگیری می‌شود، اظهار داشت: طرح ثبت اقدامات پرستاری در معانت پرستاری در حال اجراست؛ در قالب 10 فرم پرونده بیماران توسط پرستاران ثبت می‌شود که این موضوع در حال بازنگری است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت از دنبال کردن استانداردسازی خدمات پرستاری خبر داد و افزود: با رعایت پروتکل‌‌ها اکنون میزان مرگ بیماران کرونایی در کشور دورقمی شده است.

سایت پزشک,پزشک,پزشکی و سلامت,رژیم درمانی,تناسب اندام,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,دمنوش,سایت پزشکی,بهترین دکتر عمومی,بهترین متخصص,بهترین درمانگاه,بیمارستان

ادامه مطلب...



فرمانده ستاد مدیریت کرونا در تهران با اشاره به اینکه منطقه ۴ پایتخت یکی از نقاط داغ کروناست؛ گفت: اجرای طرح شهید سلیمانی می‌‌تواند نقش بسزایی در بیماریابی، ردیابی بیماران و همچنین کاهش بار بیمارستان‌‌ها داشته باشد.


دکتر علیرضا زالی در مراسم رزمایش طرح حاج قاسم سلیمانی در منطقه چهار تهران که با حضور سردار حسن‌زاده فرمانده سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ برگزار شد، اظهار کرد: بر ما واجب است که در لوای این طرح که به نام شهید سردار سلیمانی مزین شده است، دست به دست هم دهیم و با همگرایی و همدلی حرکات سازنده‌‌ای را رقم بزنیم.

وی با اشاره به پیچیدگی‌‌های اجتماعی، جغرافیایی و شهری استان تهران، اجرای طرح حاج قاسم سلیمانی را در استان تهران مطلوب توصیف کرد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران همدلی و همگرایی کادر بهداشت و درمان و نیروهای بسیج را مهمترین عامل موفقیت طرح حاج قاسم سلیمانی در محلات شهر تهران برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا عنوان کرد.

زالی با بیان اینکه هویت محلات شهر تهران، وضعیت متفاوتی نسبت به سایر شهرها دارد، گفت: هویت محلات تهران وضعیت محلات را از نظر اجتماعی و فرهنگی با یکدیگر متمایز می‌‌کند و از این رو ابتکارهای اجتماعی در هر محله باید با درنظر گرفتن مختصات اجتماعی و فرهنگی آن محله باشد.

وی وجود 22 منطقه و 370 محله را در استان تهران مستلزم برنامه‌‌ریزی دقیق و مدون برای اجرای طرح‌‌های اجتماعی همچون طرح حاج قاسم سلیمانی عنوان و تأکید کرد: طرح محله محور شهید سلیمانی به عنوان طرحی گسترده، پیوسته و مانا باید مورد توجه قرار بگیرد، زیرا در طولانی مدت می‌‌تواند در همه ابعاد به عنوان یک راهبرد اجتماعی قابل اعتنا باشد.

زالی طرح محله محور حاج قاسم سلیمانی را دارای ظرفیت‌‌های فراوان برای محرومیت زدایی، فقرزدایی و افزایش سواد سلامت در استان تهران دانست.

وی با بیان اینکه منطقه چهار استان تهران پرجمعیت‌‌ترین منطقه استان است که تراکم جمعیتی قابل توجهی دارد، گفت: این منطقه یکی از نقاط داغ کروناست و به همین دلیل به عنوان پایلوت اجرای طرح محله محور شهید سلیمانی انتخاب شد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه اجرای طرح شهید سلیمانی می‌‌تواند نقش بسزایی در بیماریابی، ردیابی بیماران و همچنین کاهش بار بیمارستان‌‌ها داشته باشد، تصریح کرد: اجرای طرح شهید سلیمانی در منطقه چهار می‌‌تواند تحولی در استان تهران را رقم بزند.

زالی با اشاره به شکل‌‌گیری طرح هرخانه یک پایگاه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: همدلی شکل گرفته بین نیروهای بسیج و کادر بهداشت و درمان در طرح محله محور شهید سلیمانی، می‌‌تواند در اجرای طرح هرخانه یک پایگاه سلامت نیز راهگشا باشد.

در بخش دیگری از این برنامه که با حضور معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شهردار منطقه چهار و ریاست امور مساجد شرق تهران برگزار شد، سردار حسن زاده فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص)، ضمن گرامیداشت یاد شهدای سلامت، شهید فخری زاده و شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: خوشبختانه قرارگاه بسیار منسجم و مطلوبی برای اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در منطقه چهار شکل گرفته است که می‌‌تواند در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا نقش موثری داشته باشد.

وی با اشاره به فشارهای سنگین مدیریت کرونا، از زحمات تمامی کادر بهداشت و درمان به ویژه فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران قدردانی کرد.

سردار حسن زاده ادامه داد: اجرای طرح شهید سلیمانی به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌‌های مقابله با کرونا با هدف قطع زنجیره بیماری به صورت ملی و همزمان در تمامی استان‌‌ها از جمله استان تهران از 12 آبان ماه آغاز شد.

وی با اشاره به همکاری کادر بهداشت و درمان، نیروهای بسیج و سپاه، آموزش و پزورش و همچنین شهرداری در اجرای این طرح محله محور، گفت: این کار بزرگ مردمی به عنوان یک الگو در کشورهای دیگر نیز مورد توجه قرار گرفته است.

فرمانده سپاه محمد رسول الله(ص) با بیان اینکه تاکنون نزدیک به یک میلیون خانه مورد مراجعه حضوری تیم‌‌های طرح شهید سلیمانی قرار گرفته است، همکاری بین نیروهای مختلف و همچنین همراهی مردم را عامل نتایج اثربخش طرح محله محور شهید سلیمانی عنوان کرد.

سردار حسن زاده تصریح کرد: بزرگترین همدلی و همراهی برای اجرای دستورالعمل‌‌های بهداشتی از سوی مردم شکل گرفته است و ادامه این همدلی می تواند شیب کنترل بیماری را به سمت مطلوب پیش ببرد.

وی در پایان ضمن تشکر از کادر بهداشت و درمان کشور که نزدیک به 10 ماه با حضور در مراکز بهداشتی و درمانی به عنوان کانون‌‌های آلودگی، حیات خود را برای حفظ حیات هموطنان به مخاطره انداخته اند، از تمامی نیروهای بسیج که علی رغم انجام وظایف شغلی و تحصیلی خود به صورت داوطلبانه برای اجرای طرح محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی تلاش می‌‌کنند، قدردانی کرد.

ادامه مطلب...

فوق متخصص بیماری های عفونی، با اشاره به اینکه امیدهای پایان اپیدمی کرونا بسیار قوی شده است، گفت: دی ‌ماه رقم مرگ ‌و میر بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

دکتر مسعود مردانی تصریح کرد: می‌توانیم با اولویت بندی گروه‌های پرخطر را با واکسن وارداتی و سپس عموم مردم را با واکسن ایرانی در مقابل ویروس کرونا واکسینه کنیم.

وی افزود: بعد از اینکه چند کمپانی بزرگ دنیا اعلام کردند که واکسن آنها می‌تواند ۹۵ درصد ایمنی ایجاد کند، بارقه‌ای از امید در دل مردم دنیا ایجاد شد. خیلی‌ها اوایل در مورد اینکه این بیماری و حتی واکسن ایمنی می‌دهد یا نه شک داشتند، اما این ناامیدی‌ها خوشبختانه در هفته‌های اخیر با تحقیقاتی که در این زمینه شده تا حدودی از بین رفت، چرا که مقالات خیلی قوی آمده که افرادی که کرونا می‌گیرند تا مدت‌ها حتی تا یک سال بیماری را نخواهند گرفت، اما این ممانعت نمی‌کند از اینکه حتماً باید رعایت‌های لازم را انجام دهند.

مردانی گفت: در حال حاضر در دنیا نقش بسیار عمده‌ای دادند به افرادی که این بیماری را گرفتند، چرا که حتی گفتند در کشورهایی که شاید تعداد واکسن به حد کافی نباشد لازم نیست افرادی که بیماری را گرفتند فعلاً واکسن بزنند. من هم از همان ابتدا همیشه تأکید داشتم که خیلی از بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی ایمنی مادام‌العمر می‌دهند.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز بالای ۱۵۰ کمپانی بزرگ دنیا با تمام سرمایه کار می‌کنند تا این واکسن را به دنیا عرضه کنند. مثلاً کشور چین الان چهار واکسن، روسیه و آمریکا هر کدام دو واکسن، اتحادیه اروپا چند واکسن را به دنیا عرضه کردند که همه آنها جواب داده، شاید تا یکی دو هفته آینده سازمان جهانی بهداشت اجازه استفاده به خیلی از کشورهای دنیا به صورت عمومی بدهد و این جای امیدواری است که مردم دنیا هم باید به آن امیدوار باشند.

عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا، با اشاره به اینکه کوشش دانشمندان جمهوری اسلامی ایران نیز از ابتدای این قضیه تا به حال برای ساخت واکسن ادامه دارد، گفت: تا جایی که اطلاع دارم مطالعه انسانی آن نیز آغاز شده است و قول دادند تا بهار یا تابستان ۱۴۰۰ بتوانند این واکسن را در اختیار مردم قرار دهند، ولی قبل از اینکه حتی واکسن ما تهیه شود، کوواکس که یک ارگان زیر نظر سازمان جهانی بهداشت است و در حال حاضر دو سوم کشورهای دنیا در آن ثبت‌نام کردند و وظیفه‌اش این است که از طریق کمک‌های مردمی کشورهای ثروتمند واکسن را در اختیار کشورهایی که اصلاً ممکن است تکنولوژی ساخت واکسن را نداشته باشند یا پول خرید آن را نداشته باشند بگذارد، این واکسن را توزیع خواهد کرد، ایران هم یکی از کشورهایی است که عضو آن است و سازمان جهانی بهداشت موظف است این واکسن را در اختیار ایران هم قرار دهد، اما قرار نیست که در همان ابتدا به همه ۸۰ میلیون نفر همزمان واکسن بزنیم.

مردانی یادآور شد: چنانکه سازمان جهانی بهداشت نیز اولویت‌بندی دارد که در مرحله اول اولویت با پرسنل پزشکی، افراد بالای ۶۵ سال و گروه‌های پرخطر است، حتی در این سازمان کمیته اولویت بندی توزیع واکسن وجود دارد و در آن افراد دارای اولویت ذکر شده‌اند، چنانکه فوتی‌ها هم از میان این افراد هستند، این به ما می‌گوید که حتی اگر ما بتوانیم که با واکسن وارداتی حداقل ۲۰ درصد جمعیت مان را که در اولویت هستند ایمن کنیم به امید خدا پس از آن واکسن تولید داخل خودمان هم به بازار خواهد آمد تا جمعیت بیشتری را تحت پوشش قرار دهد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده به امید خدا سال ۲۰۲۱ سال پایان اپیدمی باشد، و تا سال دیگر این موقع در گیرودار برپایی جشن پایان کرونا باشیم، در حال حاضر امیدهای پایان اپیدمی بسیار قوی شده، اما در این یک سال اولویت باز هم رعایت مراقبت‌ها و اصول ایمنی است.

وی همچنین در خصوص واکسن آنفلوانزا نیز عنوان کرد: این واکسن وارداتی و تولید فرانسه است و در داروهای منتخب و شبانه‌روزی با ارز نیمایی در دسترس است. یک خبر خوب دیگر اینکه مطالعات اخیر نشان داده در ایتالیا و برزیل تحقیقات نشان داده افرادی که قبل از کرونا واکسن آنفلوانزا تزریق کرده بودند نیاز به بستری و آی سی یو کمتری پیدا کردند به ویژه در گروه‌های پرخطر.

مردانی با تأکید بر اینکه هنوز زنجیره انتقال ویروس قطع نشده است، گفت: البته این تعطیلات کارساز بود و حتی از روزهای قبل از آن روند کاهش را داشتیم، پیک‌های اپیدمی معمولاً بالا رفته و دوباره شیب کاهشی پیدا می‌کند، خدا با ما بود که آثار اعمال محدودیت‌ها را الان به عینه در بیمارستان‌ها می‌بینیم، ورودی بسیار کم شده، الان در بسیاری از بیمارستان‌های دولتی تخت خالی داریم، داروها هم کاملاً در اختیار است و معاونت درمان وزارت بهداشت داروها را در کشور توزیع کرده که افراد با پرونده می‌توانند آن را تهیه کنند، البته الان تنها دارویی که در درمان کرونا بر اساس شواهد علمی ثابت شده که بهتر اثر کرده دگزامتازون است که در بیمارستان‌ها قابل استفاده است، البته یکی، دو داروی انتخابی هم آمده که معجزه نمی‌کند و در ایران هم نیست.

مردانی در پایان اظهار امیدواری کرد که اگر این چند ماه را هم دست به دست هم دهیم و این محدودیت‌های خاص را رعایت کنیم به زودی واکسن هم آمده و می‌توانیم در کنترل بیماری نقش عمده‌ای داشته باشیم و احتمالاً از دی ماه هم رقم مرگ‌ومیر بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

سایت پزشک,پزشک,پزشکی و سلامت,رژیم درمانی,تناسب اندام,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,دمنوش,سایت پزشکی,بهترین دکتر عمومی,بهترین متخصص,بهترین درمانگاه,بیمارستان

ادامه مطلب...


در وبینار تازه های استئوپروز که توسط پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شبکه تحقیقات استئوپروز کشور و انجمن استئوپروز ایران برگزار شد، دکتر باقر لاریجانی به چالش های مدیریت بیماری های غیرواگیر و پوکی استخوان در دوران شیوع کووید19 پرداخت.

دکتر باقر لاریجانی نایب رییس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر کشور، کووید 19 را چالش جدی سلامت جامعه جهانی خواند که بیش از یک میلیون نفر را در جهان و حدود 30 هزار نفر را در ایران به کام مرگ کشانده است.

وی با بیان اینکه کووید-19 تنها یک پاندمی نیست، افزود: ما شاهد سندمی کووید-19 و بیماری های غیرواگیر هستیم که جوامع فقیر را به طور جدی تری تحت تأثیر قرار می دهد و رویکرد چند وجهی در مواجهه با این پدیده نیاز است.

وی افزودد: با توجه به نابرابری ای که در همه جوامع وجود دارد، کووید-19 بر گروه های مختلف اجتماعی تأثیرات متفاوتی خواهد داشت.

دکتر لاریجانی بیماران مبتلا به بیماری های غیرواگیر را در معرض خطر بیشتری برای عواقب شدید ناشی از کووید-19 خواند که باید مراقبت های ویژه ای را دریافت کنند.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابویسم با بیان اینکه بحران اقتصادی ناشی از کووید-19 تنها با دارو یا واکسن حل نخواهد شد، گفت: برای مقابله با کووید-19 به عنوان یک سندمی به چشم انداز وسیع تری در مقیاس ملی نیاز است که در بردارنده تمام جنبه ها از جمله آموزش، اشتغال، مسکن، غذا و محیط باشد .

دکتر لاریجانی افزود: گنجاندن برنامه کنترل بیماری های غیرواگیر در پاسخ ملی به کووید-19 در تقلیل شدت و  مرگ و میر ناشی از این بحران بهداشتی بسیار مهم است. شدت همه گیری و مرگ و میر بالای کووید-19 به دولت ها و مردم بستگی دارد و همه دولت ها باید مدیریت بیماری های غیرواگیر را بعنوان بخش مهمی از پاسخ ملی به کووید-19 در نظر بگیرند.

وی با تشریح تأثیر همه گیری کووید-19 بر منابع و خدمات بیماری های غیرواگیر افزود: در یک مطالعه  اخیر که در مجله لنست به چاپ رسیده است،  75٪ از کشورهای شرکت کننده اختلال کامل یا جزئی خدمات مدیریت بیماری های غیرواگیر را گزارش کردند. همچنین بیست و هشت کشور (17٪)  اختصاص تخصیص بودجه مازاد برای مدیریت بیماری های غیرواگیر را در برنامه پاسخ ملی کووید-19 اعلام کرده اند.

با توجه به ارتباط نزدیک بین چاقی و بیماری های غیرواگیر و شدت کووید-19، نیاز فوری به اقدامات هماهنگ در همه کشورها برای کاهش عوامل خطر چاقی برای اطمینان از سلامت و رفاه جمعیت جهانی وجود دارد.

 نایب رییس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر همچنین نگاهی به وضعیت ایران در این زمینه داشته و تصریح کرد: تعداد ویزیت های بیماران طی شیوع کووید-19 در مقایسه با سال گذشته به طور قابل توجهی کاهش یافته است که بیشترین میزان این کاهش در مراقبت های مربوط به چاقی و کمترین آن  در ویزیت های فشار خون بوده است.

وی همچنین اختلال در خدمات مدیریت پوکی استخوان و مدیریت شکستگی ناشی از آن در کشور را نگران کننده خواند و خاطر نشان کرد: در طول بیماری همه گیر کووید-19، شکستگی های ناشی از پوکی استخوان یک چالش واقعی برای تشخیص و مدیریت مناسب است و فاصله میان تشخیص و درمان پوکی استخوان در این دوران افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در شرایط همه گیری بهتر است تصمیمات بالینی براساس استفاده گسترده از ابزارهای پیش بینی مانند ابزار FRAX گرفته شود، خاطر نشان کرد: در حوزه درمان نیز باورهای غلطی وجود دارد اما میتوان گفت که درمان با دنوزوماب یک عامل خطر برای کووید-19 نیست.

دکتر لاریجانی در پایان با این جمع بندی که گنجاندن برنامه کنترل بیماری های غیرواگیر در استراتژی ها و پاسخ های ملی نسبت به کووید19 بر شدت و مرگ و میر کووید19 بسیار تاثیرگذار است، تصریح کرد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی دو سوم کشورهای جهان این اقدام را کرده اند و خدمات درمانی بیماری های قلبی-عروقی، سرطان و دیابت را جز برنامه های کنترل کووید19 قرار داده اند.

سایت پزشک,پزشک,پزشکی و سلامت,رژیم درمانی,تناسب اندام,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,دمنوش,سایت پزشکی,بهترین دکتر عمومی,بهترین متخصص,بهترین درمانگاه,بیمارستان

ادامه مطلب...


وزیر بهداشت گفت: فراموش نکنیم که انگلیس فقط برای بخش سلامت بیش از ۲۲ میلیارد دلار هزینه کرد و ما پس از حدود ۷ ماه از یک میلیارد دلار تخصیصی کمتر از ۳۰ درصد را گرفته ایم.

سعید نمکی افزود: «دیروز آمار تأثیر کرونا بر اقتصاد کشورها را مرور می‌کردم. با بلندپروازی خود را با یکی از کهن‌ترین اقتصادها و صاحب مستحکم‌تری زیرساخت‌های بهداشت و درمان اروپا یعنی کشور بریتانیا مقایسه نمودم. اقتصاد آنها ۲۵ درصد و اقتصاد کشور عزیزمان ۳.۵ درصد کوچک شده بود. احساس غرور کردم، بر خود بالیدم که در اوج تحریم‌های ظالمانه که همه منتظر فروپاشی ما بودند اینگونه از سهمگین‌ترین بلای قرن در مسابقه‌ای نابرابر همچون ققنوس از خاکستر خویش سر برآوردیم.

لطف الهی، دعای خانواده شهدا و مردمی که با دل‌های سرشار از ایمان و تلاش شبانه‌روزی همگان افتخارآفرین شد. اما یادمان نرود که در همه‌گیری بیماری‌های عفونی چرخ‌های صنعت و تولید در همه عرصه‌ها آن زمان می‌چرخد که کارگر و کشاورز و تاجر و کاسب و فعال اقتصادی اولاً بیمار نباشند و ثانیاً هراس از ابتلاء به بیماری و تشویش از فقدان مراقبت‌های مورد نیاز خانه نشینشان نکند. در و دیوار و ماشین‌آلات بدون نیروی انسانی سالم گچ و سیمان و آهن پاره‌ای بیش نیست.

فراموش نکنیم که چگونه با هجمه موج اول بیماری نظام سلامت با تکیه بر همت، غیرت و ایثار همه دست‌اندرکارانش ایثارگرانه به میدان آمدند و نگذاشتند برخلاف کشور انگلیس که بیمارانش در پارک و خیابان ماندند، حتی یک بیمار در پشت در بیمارستانی سرگردان شود و مرگ و میرمان با همه کاستی‌ها با آنها قابل قیاس نبود.

در روزهایی که خود سپر و حفاظ مراقب کم داشتند دل به آتش زدند و بیماری را مهار کردند. مبتلا و شهید شدند ولی به مردم کشورشان ایمان و اعتقاد بخشیدند و سپس شیوه‌نامه نوشتند که چگونه به کار بازگردیم، بکاریم، درو کنیم، تولید کنیم و چرخ‌های صنعت را بچرخانیم و پیام دادند که باز هم در کنارتان هستیم، نهراسید. در لباس‌های غیرقابل تحمل شبانه روز با سیلاب عرق می‌کوشیم تا شما با خیال راحت و کمال سلامت در تاب‌آوری سرزمینمان در مقابل آنان که بر ما ظلم تحریم را روا داشتند بایستید. ما در زیر بار سنگین پژمرده و مچاله می‌شویم تا ایران شاداب و سرافراز در عرصه جهانی بدرخشد ولی مغفول نماند که تخت‌هایمان کمتر، به دلیل تحریم‌ها تهیه دارو، تجهیزات و لوازم حفاظتی بسیار سخت‌تر، تعداد پزشک و پرستار ما هم از کشور انگلیس کمتر بود. فراموش نکنیم که دولت انگلیس فقط برای بخش سلامت بیش از ۲۲ میلیارد دلار هزینه کرد و ما پس از حدود ۷ ماه از یک میلیارد دلار تخصیصی کمتر از ۳۰ درصد را گرفته‌ایم.

یادمان نرود که پرستاران و پزشکان و کادر بهداشتی انگلیس علاوه بر دریافت پاداش قابل توجه، پایان ماه مطالبه‌ای از دولت ندارند و من شرمسار کادر بهداشت و درمانی هستم که ماه‌هاست مطالباتشان معوق مانده است و باز هم کریمانه و عاشقانه خدمت می‌کنند. اقتصاد کوچک نشد ولی ما درآمدهای اقتصادی بیمارستان‌هایمان، توان جسمی و دریافتی نیروهای صدیقمان و آنچه باید می‌گرفتیم آب شد.

بزرگان اقتصاد یادتان نرود که در این بلوا اگر نظام سلامت فرو ریخت، اگر تاب‌آوری خدمت‌گزاران این عرصه از دست رفت، اگر دارو و تجهیزات نبود اقتصادی برپا نخواهد ماند، پس دریابید اجزای نظام بی‌بدیل را که با این شیوه که می‌گذرد به یاد شعر حافظ افتادم که فرمود: «یا رب مباد کس را مخدوم بی‌عنایت».

سایت پزشک,پزشک,پزشکی و سلامت,رژیم درمانی,تناسب اندام,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,دمنوش,سایت پزشکی,بهترین دکتر عمومی,بهترین متخصص,بهترین درمانگاه,بیمارستان

Google

در اين سایت
در كل اينترنت

 

تماس با ما

 

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس

آپلود عکس